СДВР взема превантивни мерки за утрешния протест. Ще бъдат сформирани контролни

...
СДВР взема превантивни мерки за утрешния протест. Ще бъдат сформирани контролни
Коментари Харесай

МВР прави КПП-та за проверка на съмнителни лица и багажи за утрешния протест

СДВР взема превантивни ограничения за утрешния митинг. Ще бъдат образувани контролни пунктове на площад " Независимост ", на които хора със подозрително държание ще бъдат проверявани за оръжия и неразрешени субстанции, това ще се отнася и за хора с огромен багаж. Няма да бъдат допускани хора във очевидно нетрезво положение. Това стана ясно на брифинг на Столичната дирекция на вътрешните работи. 

Забранено е и носенето на пиротехника и рискови предмети, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи. Целта на тези мерки е да не се допусне ескалация на напрежението на митинга, както стана на 2-ри септември.

" Утре ще се проведат няколко мероприятия от протестен темперамент, точно две заявени по реда на Закона за събранията, митингите и манифестациите и едно нерегламентирано, проведено през обществените мрежи. Всички мероприятия се провеждат в региона на така наречен " Триъгълник на властта " в прилежащата територия на Президентството, Народното събрание и Министерския съвет ", заяви началникът на отдел " Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев. 

В тази връзка от страна на Столична дирекция на вътрешните работи респективно ще бъдат подхванати ограничения за застраховане на публичния ред. За задачата ще бъдат обезпечени зоните за сигурност на институциите за гарантиране на естественото им действие, както и ще бъдат построени контролни пунктове за наблюдаване и инспекция на лица, като при нужда ще бъдат проверявани обемисти багажи, лица със подозрително държание за носене на неразрешени от закона предмети – такива, които може да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални вреди, както и пиротехника, прецизираха от Министерство на вътрешните работи. 

Началникът на отдел " Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев отправи зов към хората, които ще дойдат на митингите, да не се поддават на провокации и апели за нарушение на публичния ред.

От Столична дирекция на вътрешните работи изрично отхвърлиха да употребяват съдействието на частни охранителни компании. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР